لیست اختراعات مريم بختياري
كوردلان سومين اگزوپلي ساكاريد ميكروبي است كه مصرف آن در مواد غذايي توسط FDA مجاز شناخته شده است و طي تخمير هوازي توسط ميكرو ارگانيسم آكروباكتريوم راديو باكتر در محيط هاي قندي توليد مي گردد. ميكروارگانيسم آكروباكتريوم راديو باكتر در دو محيط تخمير مايع حاوي قند ساكارز و شيره خرما (بربكس 10) در داخل ارلن كشت داده شد. تخمير در شبكر بن ماري با سرعت 230rpm و دماي 28c انجام گرفت و در زمان هاي 62 و 74 و 86 و 98 و 110 و 122 و 134 و 144 ساعت از محيط هاي تخمير نمونه برداري صورت پذيرفت. ميزان توليد كوردلان در محيط تخمير حاوي شيره خرما در زمان هاي مختلف 4 - 2 برابر بيشتر از محيط تخمير حاوي قند ساكارز بود. رفتار رئولوژيكي صمغ كوردلان حاصل از محيط تخمير حاوي شيره خرما در چهار غلظت 0/5 و 1/0 و 1/5 و 2/0 ٪ (w/w) و سه دماي 5 و 25 و 40c در PH 7 انجام گرفت و با استفاده از معادله قانون توان مورد بررسي واقع شد صمغ كوردلان در غلظت هاي مورد نظر رفتار رقيق شونده با برش (ودوپلاستيك) از خود نشان داد و با افزايش سرعت برشي ميزان ويسكوزيته آن كم گرديد. افزايش غلظت محلول هاي كوردلان موجب افزايش ويسكوزيته و افزايش دما موجب كاهش ويسكوزيته نمونه ها گرديد.
موارد یافت شده: 1